Kuriosa

Kuriosa

Alexandra Bernvetter och Ulrika Lilliehöök träffades av en tillfällighet för knappt 2011 och insåg snart att de båda hade ett gemensamt intresse – träning. Över en kopp hösten 2012, konstaterade duon att medan Ulrika sökte sällskap i löparspåret, funderade Alexandra över ett sätt att hitta dejter för vilka träning är en självklar del av livet.

Den självklara lösningen på dessa dilemman – brist på singlar och brist på spring – blev löparklubben Singelspring som tog sina första stapplande steg en söndag  i oktober 2012 efter en blänkare på internet. Åtta friska viljor dök upp till första springet vilket kom att avslutas med det numer obligatoriska fikat – då intaget på golvet i Gullmarsplans tunnelbanehall.

Sedan dess har inte bara fikat avancerat inomhus och till stans bästa caféer, utan antalet deltagare ligger nu stadigt på drygt 25-80 pantalongklädda individer sökandes ett träningspass och chansen att få träffa just den där som får marken att rämna, fåglar sjunga och änglar sjunga sig hesa.

Under 2013 har Singelspring genomfört sociala aktiviteter som AW m.m. vilket brukar vara ett välbesökt ”spring”.  I takt med att den varierande skaran av deltagare har växt, så har även önskemålen om annan träning och andra aktiviteter än löpning yppats, varför verksamheten breddades hösten 2013 och namnändrat till Träning & Mingel. I anslutning till detta tog Ulrika Lilliehöök ett steg tillbaka och Alexandra Bernvetter för fanan vidare själv – men tar gärna emot idéer och hjälp med att arrangera och genomföra aktiviteter.

625543_10151963764879282_2064876938_n       12 juni 095      Mynta

Alexandra är tjejen som inte drar sig för någon träning. Många har sen starten uppfattat henne som löpare men har däremot hon blivit en. Hon är tjejen som provat de flesta träningsformer/idrotter – och leder större delen av aktiviteterna men tar gärna emot idéer och hjälp med att arrangera och genomföra aktiviteter. Vill du också hjälpa till och leda en aktivitet?

Linkedin: Alexandra Bernvetter
Twitter: ABernvetter